Tillhör du en av alla dessa som fallit för trenden “ljust och fräscht”, eller har du flyttat in i ett hem där man redan målat alla väggar vita? Även om trenden med vita, eller åtminstone ljusa, väggar är bestående och i många fall oerhört vacker, så kan den kännas trist i längden. Men vad kan man då göra åt det om man inte kan, eller vill, börja måla och tapetsera om hela rummet.

Att ha ljusa väggar kan vara en fördel om rummet i övrigt är mörkt, med kanske små eller få fönster. Det ljusa reflekterar ljuset från fönstren och ger en känslan av att rummet är större och luftigare. Samtidigt kan det vara trist med bara vita väggar, och lusten att piffa upp dem med lite färg är helt förståelig.

Bor du i ett hus eller en bostadsrätt är det enkelt att dekorera väggarna. Det är då fritt fram att spika och skruva bäst du vill utan att behöva oroa dig för avdrag på deposition i samband med utflyttning. Tänk dock på att vara lite försiktig, allt för illa åtgångna väggar sänker förstås värdet på bostaden.

Har du möjlighet att skruva upp saker så som du önskar kan det vara värt att botanisera bland de mängder av dekorationer som finns att tillgå både på nätet och i den fysiska handeln. Har du en stor, tom vägg är förstås tavlor ett alternativ. Dessa kan dock vara mycket dyra och kanske inte alltid överkomliga. Testa då istället med en bit mönstrat tyg. I dagsläget är det oerhört modernt med mycket mönstrade tyger. Dessa gör sig bra som egna tavlor, uppspända över en träram. Billigt och helt klart unikt.

Var inte heller rädd för att tänka utanför boxen. Många saker kan hängas upp på väggen som dekoration, inte bara de som direkt saluförs som dessa. Prova och se, blir det inte bra kan du alltid ta ner det igen.