Har du en trädgård? Oavsett om det är en liten plätt intill radhuset eller en stor trädgård med allt man kan önska sig, så är du lyckligt lottad. Vad krävs för att en trädgård ska kännas hemtrevlig? Lite blommor, buskar, kanske en damm? Och sen ljus förstås. Gör inte misstaget att tro att ljuslyktor enbart är vackra på vintern. Det är precis lika vackert med ljuslyktor när det börjar skymma under sena sommarkvällar.

Ljuslyktor du kan göra själv

En av de allra enklaste ljuslyktorna som du kan göra själv är islyktor. Dessa passar förstås bäst under vintern, men kan användas som exempelvis förvaring av vinflaskor under sommarhalvåret. Placera dem bara så att inte vattnet rinner över någonting viktigt, eller över bordet. De kommer smälta och ju varmare det är desto snabbare går det. Vill du dekorera dem extra kan du sticka ner blommor innan du fryser vattnet. Sök på nätet för utförligare instruktioner om hur du går tillväga.

Du kan även göra mängder av lyktor genom att använda glasburkar och ståltråd. Diska glasburken och linda sedan ståltråd runt öppningen och forma till ett handtag. Dessa lyktor kan sedan hängas upp i träd eller buskar som ett extra, lyxigt, inslag på festen.

Köpa lyktor

Alla är förstås inte den händiga typen, eller så har du helt enkelt inte tid eller möjlighet. Då är köpta lyktor förstås alldeles perfekta. De finns i alla tänkbara utföranden. Några av de för tillfället mest trendiga är lyktorna av rotting som just nu finns att köpa lite överallt. Dessa passar förstås bäst under sommarhalvåret. Använd dem tillsammans med ljus som är anpassade för utomhusbruk och du kommer ha en perfekt inramning till den lite mer bohemiska sommarfesten.

Höst och vinter fungerar det dock bäst med så kallade stormlyktor. De är skapade för att skydda ljuset så att de inte blåses ut när det blåser ute. Anpassa lyktorna efter säsong så slipper du springa och tända ljusen flera gånger.